BİLGE KAGAN AKADEMİ
Evraka! Yaratıcı Keşifler ve İcatlar

Evreka!

Buldum ya da keşfettim anlamına gelen antik Yunanca kökenli bir sözcük✨

İnsan aklının sınırlarını aşan buluşları, insanlara duyurmak adına kullanılan harika bir kelime.

Günümüzde keşfedilecek veya icat edilecek ne kaldı? Bunu henüz bilmiyor olmak oldukça heyecan verici:)

David Eagleman'ın bir Netflix yapımı olan Yaratıcı Beyin belgeseli de en az kitapları kadar iddialı.

Bu belgeselde de üzerinde durulduğu gibi, yeni bir şey keşfetmeniz ve size özgü bir şeyler yaratabilmeniz için, olmayan bir şeyleri bulmanıza gerek yok. Mevcutta olanları, nerede, nasıl, ne ile birleştirip, nasıl yeni ve işe yarar şeyler tasarlayabilirsin? Sorusuna cevap arayışı ile dolu, sade ve anlaşılır bir belgesel.

Kendi işimden örnek verecek olursam, eğitim alanında, farklı disiplinleri bir araya getirerek olmayan şeyleri kurgulamak, farklı alanlardan kişilerle çözüm ortaklığı yaparak, faydalı eğitim ve atölyeler tasarlamak, en keyif aldığım süreçlerden biri. Ayrıca merak etmek, keşfetmek ve fayda sağlamak, paylaşmak gibi değerlerimi en çok besleyen şey de bu.

İletişimi yemek yapmak ile, takım olmayı tiyatro ile, liderlik konusunu, koçluk, drama, design thinking, NLP ile besleyebilmek. Hatta tüm eğitimler ve atölyeler için; mitoloji, hikaye anlatımı, psikoloji, nöroloji, sosyoloji, antropoloji, etnoloji gibi bilimlerden faydanlanmak için alanında uzman kişilerle dirsek temasında olmak. Burada sayamacağım kadar farklı alanlardan kişilerle yepyeni şeyler keşfederken, hikayelerle dolu bir yolda yürümek????

Bir dahi olmasakta, kendi alanımızda yapabileceğimizin en iyisini, hayal gücümüz ile besleyerek farklı yerlere taşıyabiliyor ve bu süreçte, değişerek, gelişerek, keşfederek, fayda sağlayarak, beslenerek, eğlenerek ilerleyebiliyorsak ne mutlu bize☺️????

Sizin kendi alanınızda, Evreka!-buldum!-keşfettim! diye heyecanla anlattığınız hikayeniz ne?

Sevgilerimle,
Müjgen Tunç

DİĞER BLOG YAZILARI