BİLGE KAGAN AKADEMİ
GÜNLÜK MOTİVASYON: Kendini Bilmek Birdenbire Olmaz

İyi bir lider olmanın, iyi bir anne/baba olmanın, işinde çok mutlu ve başarılı biri olmanın, aslında "olma"nın birinci kuralı değil midir? "Kendini bilmek"

Kendini bilmek bir anda olmayan, dinamik ve değişken bir süreçtir. Biz hep aynı biz değilizdir. Yeni bir aya girdiğimizde, yeni bir güne başladığımızda, farklı bir olayla karşılaştığımızda, yeni bir insanla tanıştığımızda, yeni bir kitaba başladığımızda, hatta eski bir kitabı şu andaki mevcut versiyonumuzla okuduğumuzda, yeni bir bilgi bedenimize indiğinde...

Kendini tanımak, geliştirmek, dönüşmek, değişmek sürekli devam eden, bir ömür süren, hem eğlenceli hem de emek isteyen bir süreçtir.

Bazen biri girer hayatınıza ve yepyeni bir yanınızla tanışırsınız. Bazen asla yapmam dediğiniz şeyin başrol oyuncusu olursunuz. Sınanmadığınız konunun iyisi veya kötüsü olamazsınız. İyi bir evlat olup olmadığınızı, bir gün gelir annenize bakmak zorunda kaldığınızda anlarsınız. Birine zarar verip veremeyeceğinizi, sizin canınızı yakan bir olayda anlarsınız.

Bazen de o dönemde o duyguya, güce, değere sahip değilsinizdir, ilerleyen zamanda sahip olursunuz. Örneğin sabırsız bir insanken, başınıza gelen farklı bir süreçte sabretmeyi öğrenip ve deneyimleyip sabırlı bir insan olmaya başlarsınız.

Her şeyin başı niyettir aslında. Kendimizi bilmeye niyet ettiğimiz, güzel bir gün olsun????

Sevgilerimle,

Müjgen

DİĞER BLOG YAZILARI