BİLGE KAGAN AKADEMİ
İNSAN ÖNCE KENDİNİ MERAK ETMELİ

İnsanın en güzel keşif yolculuğu, kendisini keşfetmek üzerine yaptığı yolculuktur. Bu bir süreç, öyle hop keşfettim bitti gibi olmuyor. Ömür boyu süren, sihirli bir süreç.

“İnsan kendisini yalnızca insanda tanır" demiş Goethe. İnsan insanın aynasıdır cümlesini doğrular nitelikte çok güzel bir söz. Eve kapanıp acaba ben kimim? Sorusuyla kendimizi anlamaya çalışarak değil, birçok insanla tanışarak, gezerek, okuyarak, çocuk büyüterek, çalışarak, kendine dürüst olarak, gelişerek, analiz ederek ilerleyen bir süreç. Bazen de anda kalıp, hiçbir şey düşünmeden, hiçbir şey yapmadan tek başına deneyimlenen bir süreç.

Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da en önemli şey kişinin kendini keşfetmeye niyetinin ve cesaretinin olması. Bir kere kendimizi tanımaya başladığımız zaman, bu farkındalık davranışlarımıza da yansıyorsa, hayatımızda yer alan birçok problem de çözülmeye başlıyor. Başkalarını ikna etmek, başkalarını değiştirmeye çalışmak, kısacası değiştirmeyeceklerimize odaklanmak nasıl bir zaman kaybı. Oysa kendini, bakış açını değiştirmekle başlıyor her şey. Yine üzerine saatlerce konuşulası konular:)

Peki senin başrolde olduğun hayatında, en çok merak ettiğin şeyler neler?

Not: Bu resim, Bilge Kağan Akademi’de, atölye odamızda, liderlik eğitimi verdiğimiz bir ekiple, güne denge atölyesi ile başladığımız, işinin ehli spor hocamızı merakla dinlediğim bir andan hatıra.

Sevgilerimle,

DİĞER BLOG YAZILARI