BİLGE KAGAN AKADEMİ
İYİ BİR TAKIM LİDERİ OLMAK

Başarı, kariyer, mutluluk, empati, hedef, motivasyon... Anlamları, bize en çok dönüştürülerek dayatılan kelimelerden bazıları.

Hepimiz için farklı anlamlar ifade edebiliyor bu kelimeler. Genele baktığımızda ise, kapitalist sistemin bize dayattığı, acımsızca hepimizi peşinden koşturan, hatta hayatımızı yanlış kurgulamamıza neden olan şeylerin başında gelir yukarıda bahsi geçen kelimlere yüklediğimiz yanlış anlamlar.

Başarı nedir bilmeden başarmaya, mutluluk nedir bilmeden mutlu olmaya, kariyer nedir bilmeden kariyer yapmaya, hedef nedir bilmeden hedef tutturmaya çalışıyoruz.

Bir takım lideriyseniz ya da yönetici ya da şef, sizde yer alan görevdeki adı her ne ise; başarı, mutluluk, kariyer, hedef, motivasyon kelimelerinin gerçek anlamlarını takımınızla birlikte en başta konuşarak, belki tartışarak, belki okumalar yaparak, ortak bir şekilde kabul etmeniz sonraki süreçlerin önünü açacaktır.

Hepimizin hayatında kelimelerin gücü tartışılmaz bir gerçek. Sizin için başarı, kariyer, motivasyon, hedef, empati ne demek? Gerçekten bu kelimlere yüklediğiniz anlamlar size mi yoksa sosyal çevrenize mi, ailenize mi ait?

Mikrodan makroya düşünecek olursak, ister birey olarak, ister bir takım oyuncusu olarak, ister bir takımın lideri olarak, yapmamız gereken en önemli şeylerden biri, hayatımızda en çok yer kaplayan kelimeleri doğru anlamak, doğru anlamlar yüklemek.

Senin her gün uğruna en çok çaba verdiğin kelime hangisi?

Sevgilerimle,

Müjgen

DİĞER BLOG YAZILARI